Tiedotteet


Tulisijojen ja savuhormien nuohous

1.1.2021

Käytössä oleva tulisija savuhormeineen tulee nuohouttaa kerran vuodessa. Vapaa-ajan asuntojen tulisijojen ja savuhormien nuohous tulee suorittaa kolmen vuoden välein. Mikäli tulisijaa käytetään paljon on tarpeen suorittaa nuohous useammin. Jos tulsijan toimintaa heikkenee tai muuttuu, niin nuohous tulee suorittaa ja selvittää esimerkiksi käyttömäärään tai tulisijaan parhaiten soveltuva nuohousväli.

Nuohous perustuu Suomessa pelastuslakiin ja – asetukseen. Pelastuslain (13§) mukaan rakennuksen omistajan tai haltijan yleisten tilojen osalta sekä huoneiston haltijan hallinnassaan olevien tilojen osalta on huolehdittava, että tulisijat ja savuhormit nuohotaan sekä ilmanvaihtokanavat ja -laitteistot huolletaan ja puhdistetaan määrävälein. Lisäksi tikkaat, kattokulkutien osat ja katon turvavarusteet on pidettävä sellaisessa kunnossa, että nuohoustyö voidaan suorittaa turvallisesti.

Nuohooja tarkastaa tavanomaisen käyntinsä yhteydessä silmämääräisesti tulisijojen ja savuhormien kunnon ja pyydettäessä suorittaa erilaisten mittalaitteiden avulla tulisijojen ja savuhormien tarkastuksen. Lisäksi nuohooja havainnoi rakennuksen yleiseen paloturvallisuuteen liittyvät asiat. Kaikissa paloturvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä voi kääntyä nuohoojan, paikallisen pelastusviranomaisen tai rakennusvalvonnan puoleen.

 

Takaisin

Ylen aamu-tv: Vinkit tulisijan kunnossapitoon ti 22.3.2016

Nuohouskim Oy - aina askeleen ylempänä

Yhteystiedot

Sinikalliontie 2
02630 Espoo
Puh: 0400 444 180